top of page
png.png

Je vliegt in 2020 rechtstreeks vanaf Groningen Airport Eelde naar Londen.

 

Bij EeldeTrips kun je heel gemakkelijk jouw vlucht combineren met een accommodatie. 

Je kunt ook heel gemakkelijk jouw treinkaart online boeken vanaf de luchthaven naar hartje Londen!
 

Londen

Groningen
17:25
Londen
17:40
Londen
14:40
Groningen
16:55

Vluchtdagen: dagelijks m.u.v. zaterdag

Periode: t/m 23-10-2020

Feiten over Londen

Land: Verenigd Koninkrijk

Munteenheid: Engelse Pond

Vluchtduur: 1 uur en 15 minuten
Luchtvaartmaatschappij: Stobart Air (Flybe)

Naar het Centrum

Londen heeft in totaal 6 luchthavens. 
Als je vanaf Groningen Airport Eelde naar Londen vliegt dan land je op de luchthaven van Londen Southend. Deze luchthaven is verkozen tot de beste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk.

Wanneer je na 15 minuten de terminal uitloopt ligt het treinstation van de luchthaven op slechts 

50 meter afstand van de terminal. Ideaal dus.

De trein rijdt om de 20 minuten* en rijdt door tot London Liverpool Street. Dat station ligt midden in Londen en is aangesloten op de metro.

Je boekt een treinkaartje van Southend naar Londen heel gemakkelijk bij EeldeTrips.  

Laat uw reis samenstellen!

EeldeTrips biedt de mogelijkheid om uw ideale reis naar Londen kosteloos samen te stellen.

Vul ons contactformulier in en wij zullen uw aanvraag binnen 24 uur beantwoorden.

Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Deze miljoenenstad is eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich. Je hebt hier de typische zwarte taxi's, de wereldberoemde dubbeldekkers, de nog steeds in het straatbeeld aanwezige rode telefooncellen en uiteraard de straten met linksrijdend verkeer en de sfeervolle Engelse pubs. Door de specifieke sfeer van de stad onderscheidt Londen zich van alle andere Europese hoofdsteden. Wie op stap gaat in Londen kan zich via 'the tube' (de metro) uitstekend verplaatsen. Het metrosysteem behoort tot de beste ter wereld. Dankzij de rand-dag verbinding kun je Londen ook in 1 dag bezoeken.  

WESTMINSTERDit parlementshuis staat aan de oever van de Theems. Oudste stukken van dit gebouw dateren uit 1097. Het telt ongeveer 1100 kamers, 100 trappen en zo’n 3 kilometer aan gangen. In dit enorme gebouw zit ook de 96 meter hoge klokkentoren die sinds 2012 de "Elizabeth Tower" heet. Dit ter ere van het zestig jarige jubileum van de Britse vorstin. In de klokkentoren hangt de 13,7 ton wegende klok "Big Ben". 

TOWER BRIDGE | Deze Tower Bridge loopt over de Theems en ligt naast de Tower of London, waar hij ook zijn naam aan heeft te danken. Nog altijd gaat deze brug open voor grote schepen die er door varen. In de Tower Bridge is het mogelijk een tentoonstelling te bezoeken of een rondleiding te nemen. Vanaf de Tower Bridge heb je ook een goed zicht op een ander zeer bijzonder object in Londen, namelijk de City Hall (stadhuis van Londen). 

SHOPPEN | ​De meest bekende winkelstraat van Londen is Oxford Street. Je vindt er meer dan 500 winkels met daartussen de grote ketens als Selfridges, Marks & Spencers, Topshop, Zara en het wereldberoemde Harrods. Samen met Regent Street en Bond Street is Oxford Street het shopping hart van Londen. Voor leuke handgemaakte cadeaus, zeldzame lekkernijen en antiek moet je zeker eens Covent Garden bezoeken.

BUCKINGHAM PALACEDit paleis is niet alleen een onderkomen voor de Britse Royals. Het is ook een kunstgalerij, een toeristische attractie en werkplek voor ongeveer 450 personen. De wisseling van de wacht is een ware attractie en kenmerkend voor de Britse Paleizen. Deze ceremonie op het voorplein gebeurt één maal per dag en in de winter om de dag.

LONDON EYE | Tegenover het Palace of Westminster staat dit enorm hoge reuzenrad aan de zuidelijk oever van de Theems. Een rit duurt ongeveer 30 minuten en biedt zo een spectaculair uitzicht over Londen. Houd wel rekening met lange wachtrijen, zeker als het mooi weer is. Vooraf kaartjes regelen scheelt je tijd. Klik hier  om een kaartje te kopen.

STAPPEN​West End wordt genoemd als dé uitgaanswijk van Londen. Meer bekend is het als “het walhalla” van theater. De meest grote stukken worden gespeeld in dit theater gebied van Londen. Het staat dan ook samen met New York’s Broadway Theater bovenaan als hoogst bereikbare op theater gebied. In dit gebied zijn ook veel bioscopen, clubs, restaurants en hotels.

SOHODeze multiculturele kleine wijk in Londen heeft veel te bieden. Er zijn veel verschillende soorten restaurant met een diversiteit van smaken. Er is hier dan ook een grote diversiteit aan mensen. Deze smeltkroes van mensen brengt met zich mee dat er altijd beweging is in deze wijk. Hier vindt je veel kleine boetieks, comedy clubs en theaters. Een stuk van Soho heet Chinatown, waar je voornamelijk oosterse restaurants en winkels vindt. 

VOETBALWanneer je on Londen bent is het een aanrader om een voetbalwedstrijd te bezichtigen van een van de 6 clubs uit Londen. Arsenal, Tottenham Hotspur, Chelsea, Crystal Palace, Fulham of Millwall FC. Wedstrijdkaarten kun je momenteel nog niet bij EeldeTrips kopen, maar we werken er hard voor om dat in de toekomst wel voor elkaar te krijgen. Je kan nu het beste bij de clubs zelf je ticket zien te bemachtigen. 

EeldeTrips © 2020

bottom of page